Hogere omzet en financiële winst
Minder personeel, minder stress, betere werkomstandigheden en constante kwaliteit
Een keten van voordelen, het milieu ontlasten en energie besparen
Voorbeeld besparende apparatuur
Géén afzuigkap in de keuken
Multifunctionele keuken

Hogere omzet en financiële winst.

Het mag wel duidelijk zijn dat een innovatieve keuken goedkoper in aanschaf en gebruik is. Hij heeft ook andere voordelen die omzet- en winst verhogend werken.

De kleinere oppervlakte van de innovatieve keuken en opslag kunnen in veel gevallen gebruikt worden voor het vergroten van het restaurant. Dat betekend meer stoelen waardoor meer omzet mogelijk is.

Het werkproces draagt bij aan het vlot kunnen helpen van je klanten. Natuurlijk gun je jouw klanten de tijd om in rust te genieten van de producten uit jouw keuken. Maar het komt niet meer voor dat ze te lang moeten wachten tijdens spitsuren. In je restaurant en op het terras komen zitplaatsen eerder vrij voor nieuwe gasten.

De constante kwaliteit van je producten en vlotte service dragen bij aan de beleving van je klanten waardoor ze weer bij jou terug te komen.

Er is minder personeel nodig om meer te realiseren. Dat draagt bij aan de financiële winst en geeft de ondernemer minder zorgen.

Voor een cateraar en thuis bezorg concept werkt dit allemaal hetzelfde. Tevreden klanten betekend dat ze vaker van jouw diensten gebruik maken.

< Terug naar de onderwerpen.

Minder personeel, minder stress en betere werkomstandigheden.

Personeelstekort kan een groot probleem zijn. Door de processen in de keuken aan te passen is er minder personeel nodig.

Werken in een innovatieve keuken met de juiste processen neemt stress tijdens de piekmomenten weg. Géén stress betekend geen fouten en waarborgt constante kwaliteit.

In de innovatieve keuken komt minder warmte en fijnstof vrij. De temperatuur is beheersbaar en de werkomgeving gezonder. Het werkproces draagt bij aan minder stress. De chef kan met een gerust hart eens een weekend vrij nemen. Dit maakt dat in jouw onderneming met meer plezier gewerkt wordt.

Met betere werk- en secundaire omstandigheden is het gemakkelijker om personeel te vinden en vast te houden.

De keuze voor je concept en de producten op de kaart bepaalt of jouw keuken een gekwalificeerde chef nodig heeft of niet. Dat je minder personeel nodig hebt en constante kwaliteit is een feit.

< Terug naar de onderwerpen.

Een keten van voordelen.

Een keten van voordelen betekend dat de voordelen van innovatieve apparatuur doorwerkt op andere punten. Dat kan je enorm veel geld besparen en extra winst opleveren.

Een paar voorbeelden zijn:

  • aanleg infrastructuur, ventilatiesysteem, verwarming en airconditioning;
  • onderhoud en hygiëne;
  • oppervlak keuken kleiner, van het restaurant groter;
  • géén voedselverspilling, kleinere opslag en minder transportbewegingen;

Aanleg infrastructuur en ventilatiesysteem.

Doordat innovatieve apparaten lagere aansluitwaarden hebben werkt dit door in de aanleg van de gehele elektrische installatie en het ventilatiesysteem.

Het totale vermogen in de meterkast is lager waardoor de aanleg- en verbruikskosten beduidend lager zijn.

Géén afzuigkap betekend dat de verwarmings- of koelcapaciteit in je restaurant lager kan zijn. Wat er weer voor zorgt dat een kleinere verwarmings- en koelinstallatie nodig is. Dat werkt weer door in beperking van de CO² uitstoot.

Je bespaard op de kosten van de apparatuur, de aanleg en onderhoud ervan en op de belasting van het milieu.

De ventilatie van het restaurant en de ruimtes waarin gewerkt wordt moet wel aan de wettelijke eisen voldoen!

Onderhoud en hygiëne.

Een innovatieve keuken heeft minder apparatuur. Daardoor is er minder kans op storingen en bespaar je op onderhouds- en reinigingskosten.

Ook het milieu is hierbij gebaad. Want dit betekend dat er minder transportbewegingen zijn dus minder CO² uitstoot en er minder reinigingsmiddelen in het milieu terecht komen.

Oppervlakte van de keuken kleiner.

Een innovatieve keuken heeft een kleiner oppervlak nodig dan een traditionele keuken.

Minder vierkante meters in de keuken betekend minder schoonmaakkosten voor personeel en reinigingsmiddelen. Dat heeft weer zijn voordelen voor het milieu.

Géén voedselverspilling, kleinere opslag en minder transportbewegingen.

De combinatie van apparatuur en processen zorgt ervoor dat verspilling van voedsel in de keuken niet meer voor hoeft te komen.

Hierdoor is een kleinere opslagcapaciteit en transportbewegingen van de toeleverancier nodig. De verdienste per kilo product is hoger.

Met een kleinere opslagcapaciteit verdien je op de huurkosten. Minder transportbewegingen betekend een lagere belasting van het milieu door minder CO² uitstoot.

< Terug naar de onderwerpen.

Voorbeeld besparende apparatuur.

Door het gebruik van innovatieve apparaten is er een flinke besparing op energie en de kosten daarvan mogelijk.

Neem als voorbeeld deze standaard friteuse:
• inhoud van 12 liter olie;
• aansluitwaarde van 400Volt / 9 kW;
• afzuigkap noodzakelijk;
• handmatige bediening;
• reiniging door uitkoken en poetsen.

Bovenstaande friteuse kan vervangen worden door een friteuse met gesloten systeem:
• inhoud van 5 liter;
• aansluitwaarde van 230Volt / 3,5 kW;
• géén afzuigkap nodig;
• werkt met programma’s;
• reiniging in de vaatwasmachine.

De voordelen:
• de olie in de innovatieve friteuse wordt efficiënter gebruikt waardoor het minder vaak vervangen moet worden;
• de aansluitwaarde en energieverbruik zijn veel lager;
• géén afzuigkap nodig;
• bediening is eenvoudig, als het product klaar is wordt het door de friteuse uit het vet in een bak gestort;
• de friteuse kan volledig gedemonteerd worden waardoor alles (met uitzondering van de buitenkant) in de vaatwasmachine gereinigd kan worden.

Voor vrijwel ieder apparaat in de keuken is een besparend alternatief mogelijk!

< Terug naar de onderwerpen.

Géén afzuigkap in de keuken.

Een afzuigkap is het meest energieverslindende apparaat in de keuken.
Voorbeeld: een afzuigkap van 2,5 meter lengte met een maximale afzuigcapaciteit van 3.750 m³ per uur wordt om 10.00 uur aan gezet en om 22.00 uur uit gezet. Dat is totaal 45.000 m³ per dag.

Een eengezinswoning heeft een inhoud van ca. 270m³. Dat betekend in dit voorbeeld dat de afzuiginstallatie dagelijks de inhoud van 166 eengezinswoningen naar buiten blaast. Die lucht is met een aanzienlijk verbruik van energie door jouw verwarmingsinstallatie verwarmd of door de airco gekoeld om het behaaglijk te maken voor je klanten.

< Terug naar de onderwerpen.

Multifunctionele keuken en bestelsoftware.

Met een innovatieve keuken is het eenvoudig om over te schakelen naar thuis bezorgen of zelfs om dat permanent als extra service te doen.

Dat gaat nog gemakkelijker als je daar de juiste bestelsoftware voor hebt. Waar je personeel mee werkt maar waar klanten ook vanaf thuis mee kunnen bestellen.

In de keuken zien ze geen verschil. Hooguit dat de software verteld dat het verpakt moet worden in plaats van op een bord geserveerd.

Zelfs jouw voorraad kan door software bijgehouden worden zodat je nooit te weinig in huis hebt maar ook niets verspilt.

Ook over bestelsoftware kan ik je adviseren. 

< Terug naar de onderwerpen.